Hello!Weekend

De festivalweek barst los met een groot feest in het weekend. Op vrijdag is er, naar jaarlijkse traditie, de feestmarkt in de Kasteeldreef. Maar ook in het park valt er dan heel wat te beleven. Er is een wereldmarkt en voor een lekkere maaltijd moet je in de foodcourt zijn. De internationale marktkramers stellen er hun favoriete, lokale gerechten voor.

In de Festihal tonen de groepen een teaser van hun cultuur, dans en muziek tijdens de officiële opening van het festival.  Deze opening is gratis, en wordt gevolgd door een dans avond met DJ Lisa Smolders.  Voor zij die geen plaatske kunnen bemachtigen, niet getreurd.: de groepen spelen ook live muziek op het plein voor het kasteel.

Zaterdag kan jong en oud genieten tijdens Hello!World. Kinderen leren de tradities van de groepen kennen door dans, muziek en lokale kinderspelen. Er wordt vrolijk gedanst voor het kasteel. En, er zijn net als elk jaar weer heel wat leuke kraampjes en foodtrucks aanwezig op het festivalterrein.  En ’s avonds hebben we de eerste voorstelling met alle deelnemende landen,

In de namiddag komen de Antwerp Highlanders langs.

Terug van weggeweest is de voorstelling op zondag. ’s Morgens is er de misdienst in de Sint Cordulakerk en ’s middags de feeststoet door het centrum van Schoten. Na aankomst in het park zal je, zoals vroeger, kunnen genieten van een voorstelling met alle groepen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com