Taiwan

Joy Dance, Culture and Art Group

“The Joy Dance Culture and Art Group” hoort bij de Chinese Oriental Human Culture Promotional Association, opgericht door mevrouw Wei, Qui-yen in Taizhong, het centrale deel van Taiwan in 1997. De leden van de groep zijn zowel kinderen als volwassenen. De groep deed oorspronkelijk enkel voorstellingen uit liefdadigheid, maar gaandeweg werd dat uitgebreid naar kunsteducatie, creatie en presentatie.

Het echte leven en de natuur is een belangrijk thema voor de creaties van deze groep. De dansen gemaakt door deze groep variëren van het Chinese Kong-Fu, over folklore dansen tot moderne dansen. De stijl van deze traditionele en folkloristische dansen, die door de groep gebracht worden, is gebaseerd op de lokale cultuur.

De groep was aanwezig op het Sonkrang-festival in de provincie Lampang, Thailand, XXIX edición del Festival de Música, Danza y Canciones Populars “Folk del Mundo” en Festival Internacional de Folclore en el Mediterráneo in Spanje in 21015, 25e International Folklore Festival (Strzegom) , World Folk Review “Integration 2016” (Poznan) in Polen in 2016, Erau International Folklore & Folk Art Festival (Tenggarong) in Indonesië in 2017, het XXI International Folklore Festival “Ceahlãul” in Roemenië in 2018, 35th InternationalFolklore Festival of Azoren en INTERFOLK – Internationaal Folklorefestival in Portugal in 2019.