Colombia

Compañia Estesis Danza

Het professionele dansgezelschap Estesis Danza werd opgericht in 2011, en is gevestigd in Bogota, de hoofdstad van Colombia. De groep brengt met passie de diversiteit van de Colombiaanse dans en muziek tot leven. Ze weten hun publiek te betoveren met wervelende creaties, waarin ze de geschiedenis en tradities van hun land vertalen naar visuele meesterwerken.

Estesis Danza beschouwt zichzelf als een laboratorium voor lichamelijke expressie in het onderzoeksveld van de choreografie. Hun creaties ensceneren thema’s uit het dagelijkse leven, en komen tot stand door actieve samenwerking van de artiesten. Hun verbeelding wordt kunst met een interdisciplinaire benadering, de choreografie komt tot stand doorheen verschillende dansgenres.

Het gezelschap wil in de samenleving ruimtes creeren waar dans op de eerste plaats komt, en waar de dansers erkenning kunnen vinden voor het uitoefenen van hun passie.
Onder de artistieke leiding van Fabian en Jineth Franco Pulido heeft Estesis Danza sinds 2012 met succes deelgenomen aan verschillende nationale evenementen. Ook internationaal vond het dansgezelschap erkenning, zo reisden ze al door Frankrijk, Duitsland en Italie langs CIOFF festivals – met in 2018 een speciale erkenning op het wereldfestival folklore Castello di Gorizia.

Geniet in hun programma van de mapale, een opzwepende Afro-Colombiaanse dans, en laat je meeslepen door het aanstekelijke ritme van de cumbia.