Vlaamse groepen

Folklore Ensemble Gelmel

Folklore Ensemble Gelmel – Schoten

Gelmel door veld en weg
Na het jubileumjaar van 2018 heeft Gelmel, met de nieuwe dansleiding, gewerkt aan een mooie combinatie van oud en nieuw. Een aantal dansen die al langer in het repertoire zaten, werden dit jaar opnieuw geïntroduceerd. Tegelijkertijd werd ook gewerkt aan een aantal nieuwe dansen. Zoals steeds wordt de dansgroep begeleid door een vaste groep muzikanten, die zich dit jaar dan ook hebben ingezet om bij de muziek de puntjes op de i te zetten.

Wie het resultaat hiervan wil zien, is bij Hello!Schoten aan het juiste adres.

Deze zomer keert de groep terug naar de velden rondom Schoten. Er is een hoop werk, want er moet dringend geoogst worden. Al zingend maakt de groep er het beste van. Iedereen verdient natuurlijk een pauze, dus proberen de dames het een beetje gezellig te maken. Naar goede gewoonte kan het haantjesgedrag van de jonge mannen daarbij roet in het eten gooien. Komt dat nog wel goed?

 

Volkskunstgroep Jan Pirrewit

Jan Pirrewit – Schoten

Jan Pirrewit is de jeugdwerking van Folklore Ensemble Schoten vzw. Deze kinder- en jeugddansgroep richt zich op dansers tussen 4 en 14 jaar en brengt originele en verzorgde dansprogramma’s.

Hun repertoire – gebaseerd op het kinderleven in Vlaanderen aan het begin van de 20ste eeuw – bestaat reeds 50 jaar uit zowel nieuwe als bestaande danscreaties voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. U leest het goed, deze groep zorgt al 50 jaar voor een warme herinnering aan vroeger zowel op als naast het podium. Op 28 april werd dit gouden jubileum nog in stijl gevierd in Meatpack te Antwerpen. Deze moderne setting met grafiti -muren zorgde voor een mooi contrast met de dansen en podiumsetting van Jan Pirrewit. Wie erbij was kan getuigen dat het werkelijk uniek en ongezien was voor een kindergroep in Vlaanderen!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com