Spanje

Cultivando el Arte

De groep werd opgericht in 2010, maar kende pas begin 2014 zijn hoogtepunt. Het is een culturele organisatie die de folklore en flamenco in al zijn vormen wil aanbieden.

De missie van Cultivando El Arte is het ondersteunen en ontwikkelen van nieuwe dansvormen, geworteld in hun streek maar steeds gebaseerd op de traditionele danstaal.

De groep is opgericht door een select groepje artiesten die zich toeleggen op het in stand houden, de ontwikkeling en de verspreiding van de flamenco en de Spaanse dans in het algemeen.

Op dit ogenblik zijn er een 20-tal dansers en danseressen en 7 muzikanten die op vrijwillige basis de grondbeginselen van de Andalusische flamenco en folklore bestuderen. Tegelijkertijd willen ze deze passie, waar zoveel tijd en energie wordt ingestoken, aan de toeschouwer meegeven.

De missie is tweeledig: de Andalusische folklore levend houden en de passie voor de folklore doorgeven aan het publiek.

Tenslotte nog het artistieke traject van de groep: er werden al heel wat festivals en evenementen in meerdere landen bezocht. Onder andere in Cyprus (Limasol, Larnaca en Pafos), Mallorca (Jornadas de Nits a la Fresca), India (New Delhi), Portugal (Celestino Graça, Festimaiorca y Festarte), Huelva (Festival de Danzas de Villablanca y Bonares) y Cádiz (Centro de arte Flamenca la merced, Teatro del títere de la Tía Norica, y El gran teatro Falla).

De groep heeft een uitgebreid repertoire, puur en vrolijk en boven alles gebaseerd in de dans, zonder theatraliteit of kunstgrepen. Dit repertoire geeft een overzicht van de grondbeginselen van Andalusische folklore en de flamenco in zijn meest pure staat.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com