Roemenië

ENSEMBLE BUSUIOCUL - Bacau.

Het folkloristische ensemble BUSUIOCUL is een van de meest indrukwekkende artistieke ensembles uit Roemenië, die in hoge mate populair is vanwege hun hoge interpretatieve uitdrukking, originaliteit en verscheidenheid van hun uitvoeringen.
De passie en het talent waarmee dit artistieke team zich beweegt en zich wendt tot het oude erfgoed van schoonheid en nieuwheid van de Roemeense folklore, is voor een groot deel te verklaren door goede recensies die ze overal ter wereld mogen ontvangen. Het gewicht van hun repertoire wordt in ieder geval bepaald door liederen, dansen, tradities en gewoonten die kenmerkend zijn voor de provincie Bacau – de inheemse provincie van de artiesten, liggend in het centrale deel van Moldavië – waar de traditionele volkskunst een indrukwekkende kracht vertegenwoordigt.
Het folkensemble bevat in haar programma’s de meest waardevolle creaties van de volksgeschenken van de dorpen doorkruist door de rivieren Bistrita, Tazlau, Trotus en Siret. Oude liefdes- en verlangensliedjes, instrumentale spelen met een groot scala aan ritmes en tempo’s van de vloeiende “hora” tot “batutele” en “coraghestile” (specifieke Roemeense dansen) zijn verzameld tijdens de uitvoeringen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com