Ecuador

Fundacion Cultural Nukanchik - Riobamba

Ecuador is een land op de evenaar, aan de westkust van Zuid-Amerika. De gevarieerde landschappen omvatten het Amazone-oerwoud, de Andes-hooglanden en de Galápagos-eilanden, rijk aan overvloedige flora en fauna. In de uitlopers van de Andes, op een hoogte van 2850 m, ligt Quito, de hoofdstad. De stad is beroemd om zijn bijna intacte Spaanse koloniale centrum en zijn sierlijke paleizen uit de 16e en 17e eeuw en religieuze centra, zoals de prachtige Church of the Company. Ecuador, gelegen in Zuid-Amerika, biedt een diversiteit aan unieke landschappen. Van het natuurlijke heiligdom van de Galápagos-eilanden tot de diepten van het Amazone-regenwoud, door de vulkanen van het Andesgebergte en de hemelse stranden van de Pacifische kust, dit land is een onvergetelijk gezicht voor alle natuurliefhebbers. De mix van moderniteit en traditie creëert een ongebruikelijke gelegenheid om te delen en uit te wisselen met de bevolking!

Riobamba is met ongeveer 150.000 inwoners de hoofdstad van de provincie Chimborazo, en ligt op 160 kilometer van de hoofdstad Quito. Riobamba is een stad die op grote hoogte ligt, aangezien het uitstijgt tot 2.750 meter, wat erg hoog is als we deze hoogte bijvoorbeeld vergelijken met die van Europese steden! Het ligt in de buurt van vulkanische toppen zoals Chimborazo (6310 meter), Altar (5230 meter) of Sangay (5230 meter), gelegen in de Andes Cordillera.
Riobamba is een stad ontstaan ​​in de 16e eeuw toen de Spaanse conquistadores arriveerden. Het keerpunt van zijn geschiedenis was de totale verwoesting in 1797 als gevolg van een zeer gewelddadige aardbeving. Origineel heropgebouwd ligt de nieuwe stad Riobamba bijna 15 kilometer verder dan de oorspronkelijke locatie!

Fundación Nukanchik
Onderzoek, standvastigheid, doorzettingsvermogen en echte discipline vatten de kwaliteit en het succes samen van dit Ensemble, een van de meest prestigieuze internationale groepen in dit land. Opgericht in april 2004 onder de algemene leiding van Juan Carlos Huaraca, zet dit Ensemble zich sinds de dag van zijn oprichting in voor het revitaliseren van het culturele geheugen van het Ecuadoraanse volk, voor het nastreven van de ontwikkeling van een nationalistische identiteit en de reconstructie van traditionele culturele manifestaties.
Ze hebben deelgenomen aan verschillende nationale en internationale festivals en hebben verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen op Ecuadoraans grondgebied, maar ook in Bolivia, Peru, Colombia, Argentinië en Chili.
Verder gaan dan de beweging is hun missie, op het podium een ​​echte dans met identiteit projecteren die hun liefde voor het land versterkt, de kennis van onze voorouders benadert en tegelijkertijd de diversiteit van onze culturen respecteert.
Deze groep onder leiding van Juan Carlos Huaraca brengt ons de kracht en levendigheid van een land dat rijk is aan cultuur, waar de muziek van de Andes-regio werd gehoord en die de cultuur deelde van een van de volkeren van Latijns-Amerika die nog steeds al zijn folkloristische pracht heeft behouden.