Hongarije

Hongarije - Somogy Táncegyüttes

De groep Somogy Táncegyüttes uit Kaposvàr was in 2006 al eens te gast in Schoten. Hoog tijd dus om deze vrienden opnieuw uit te nodigen!

De groep werd genoemd naar het graafschap Somogy, vooral bekend dankzij het betoverende Balatonmeer in Zuidwest Hongarije. De lange, bewogen geschiedenis van het land weerspiegelt zich in een unieke en gevarieerde cultuur. 

Somogy Táncegyüttes blaast oude dansen nieuw leven in. Zo creëren ze hedendaagse choreografieën die gebaseerd zijn op oude volksdansen. Dat zorgt ook voor een unieke combinatie aan instrumenten in de band: je zal zowel de vrolijke herdersfluitjes als de typische klanken van de doedelzak herkennen.   

Leuk weetje: afgelopen zomer werd het Schotense Folklore Ensemble Gelmel uitgenodigd op een festival in Denemarken samen met de Hongaarse groep. Gelmel kreeg er de kans om de Hongaarse dansers te leren kennen. Ze hebben er zelfs een zeer intensieve dansles gekregen. Een leuk voorproefje van de samendans tijdens Hello!World op zaterdag en de verbroederingsavonden!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com