Canada

Canada - Les Bons Diables

Het ensemble “Les Bons Diables” uit Laval, Quebec, is ontstaan in 1996 en is gespecialiseerd in gigue en folklore van Quebec. De groep bezit een uitgebreid en kleurrijk repertoire gecreëerd door een team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers, met als doel de folklore uit Quebec te promoten en te verspreiden.

De groep maakt de traditionele dansen dynamischer zonder afbreuk te doen aan hun oorsprong en symboliek. Ze willen de tradities van Canada in een nieuw daglicht brengen.

Sinds 2016 heeft de groep zijn repertoire uitgebreid met dansen, waarbij de danspassen ontleend worden uit dansen van Frankrijk en Engeland uit de vorige eeuwen, en dit gebracht in koninklijke klederdrachten.

De groep die in Schoten te gast is, bestaat uit 18 dansers en 3 muzikanten onder de deskundige leiding van algemene directrice Sophie Dodart. De artistieke leiding wordt verzekerd door Yaëlle Azoulay, die reeds voor de derde maal deelneemt aan ons festival. De muzikale leiding is in handen van Jonathan Moorman, geen onbekende voor ons festival.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com