Boerjatië

Boerjatië - Altan Bulag

Het Folk Ensemble Altan Bulag uit Boerjatië staat garant voor exotische kostuums, spectaculaire stemmen en bijzondere instrumenten. Let tijdens het optreden zeker op het traditioneel strijkinstrument uit Mongolië, de Morin Khnuur. Ook de zeer geoefende keelzangers slaan je met verstomming.

De dansgroep komt uit de Russische republiek, Boerjatië, gelegen tussen het Baikalmeer en Mongolië en bestaat uit een tachtigtal studenten van de The Buryat State Academy of Agriculture (BSAA). De dansers combineren hun studies met trainingen en optredens. Dat harde trainen heeft geloond. Het bezorgde hen de meest prestigieuze prijs die er te winnen valt: the State Prize of the Republic of Buryatia. De groep oogstte niet enkel successen in de eigen republiek, maar won ook talloze prijzen in Rusland en op internationaal niveau.

Tijdens hun optredens maken we kennis met legenden en gewoonten uit Boerjatië. De schoonheid van het Baikalmeer wordt meermaals bezongen en de zwaan staat centraal in verschillende dansen. Volgens een oude legende zou een Boerjaat getrouwd zijn met een zwaan die uit de hemel neerdaalde. Zij waren de voorvaderen van de 11 nomadenstammen in Boerjatië.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com