Benin

Benin - Les As du Benin

Het dansensemble “Les As du Benin” zet zich al meer dan 20 jaar in voor het behoud van het culturele patrimonium via dans, muziek, zang, theater, verhalen en gedichten. Ze komen uit de West-Afrikaanse republiek, Benin, met als hoofdstad Porto-Novo.

Er leven ongeveer 40 verschillende etnische groepen in Benin. De lokale gebruiken en tradities zijn verweven met het christendom of de islam, maar men vindt ook een zeer doordringende invloed van voodoo terug in het land. Tijdens een van de populairste dansen (van de groep) dragen de dansers maskers. Tijdens de rituele dans eren ze de god van de vruchtbaarheid. Zo hopen ze op vruchtbare aarde voor hun gewassen en een overvloedige oogst. Ook de god van het water en het geluk komt in hun dansen aan bod. Begeleid door het meeslepende ritme van twee grote, heilige tamtams worden boze geesten verdreven.

De groep was in 2013 al eens te gast op Hello!Schoten! We kijken er naar uit om de ambassadeurs van het Afrikaanse continent een tweede keer te ontvangen.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com